Erdőszentgyörgy

Szabadidő, sport

Labdarúgás

A tornaórai tevékenységeken kívül délutáni foglalkozásként is focizhatnak a sport kedvelői. Az erdőszentgyörgyi Kis-Küküllő Sportegyesület keretein belül. Az edzések a hét különböző napjain, az amatőröktől a magasabb szinteken focizóknak is biztosítva vannak, igyekezve lefedni minden korosztályt. A sportegyesület 2014-ben kezdte meg tevékenységét, célja a sportolás népszerűsítése, és a folytonosság biztosítása, azoknak a már több éve sportoló ifjúsági csapatoknak, amelyek kinőtték a korosztályukat és ez által megszakadt városunkban a további sportolási tevékenységük. Az edzéseken való részvételről Szász Leventétől, a levi_szasz@yahoo.com e-mail címen érdeklődhetnek.

 

Horgászat

Magyari Hunor felvétele

A Bözödújfalusi-tó, a kommunizmus ideje alatt mesterségesen létrehozott tó, amely alatt az egykori település, Bözödújfalu romjai fekszenek. A körülbelül 160 hektáros, szép környezetben lévő tó egyre népszerűbb a turisták körében. Partjára többen kis hétvégi házakat építettek, de nem ritka nyaranta a sátrak látványa sem. Az idelátogatók zöme horgászni érkezik az Erdőszentgyörgytől 2 km-re lévő tóhoz, ugyanis a Román Vízügyi Hatóság adatai szerint jelentős halállománnyal rendelkezik az állóvíz. Többek között fogható harcsa, ponty, kárász, csuka, keszeg és süllő is. Erdőszentgyörgytől a víztározó felé vezető út mentén horgászbolt igyekszik kiszolgálni a pecázók igényeit, és ugyanitt a horgászengedély is kiváltható.
Nyaranta csónakbérlési lehetőség is van.

 

Tánc és mozgás

Óvodásokat és elemi iskolásokat megszólító mozgásforma, amely heti két alkalommal, kedden és csütörtökön várja a gyerekeket szakképzett oktató, Tőkés Csilla irányításával. A Százfonat Szociokulturális Egyesület kezdeményezésére, pályázatból valósult meg a tánc és mozgás, amely keretén belül a népdaltanulásé, a néptánc, népi gyermekjátékok elsajátításé a főszerep. Emellett egyéb játékokkal, közösségépítő foglalkozásokkal várják a kicsiket.

 

Zumba

A Kolumbiából származó, könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobic és olyan ismert táncok lépéseiből tevődik össze, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, reggaeton és hastánc. Az egész világot meghódító sportot Erdőszentgyörgyre is elhozza heti két alkalommal Biró Edit Zumba oktató. Órái a Lakosság Nyilvántartó Hivatal épületében kialakított teremben vannak megtartva, amelyen bárki,- kortól és nemtől függetlenül- részt vehet.

Kapcsolattartó személy: Bíró Edit