Erdőszentgyörgy

Átadták a székesfehérvári III. Székely Bál bevételét a Bözödújfaluért Egyesületnek

 

Átadták a székesfehérvári III. Székely Bál bevételét a Bözödújfaluért Egyesületnek

 

Május 22-én Juhász László, a székesfehérvári Székely Bál szervezője a Rhédey kastélyban található Bözödújfalusi emlékszobában adta át Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármesterének valamint a Bözödújfaluért Egyesületet képviselő Személy Zsolt Dénesnek. A bál bevételéből 605.976 forinttal támogatták az Összetartozás Templomának felépítését a bál szervezői, azaz a VÁLASZ – Független Civilek Fehérvárért Egyesület tagjai.

Juhász László, az egyesület elnöke Szili Csaba elnökhelyettes kíséretében nyújtotta át támogatásukat, amely közel 9000 lejes hozzájárulást jelent. Csibi Attila Zoltán városvezető elmondta, „egy élmény volt részt venni az áprilisi Székely Bálban. Ezúton is köszönetet mondunk a VÁLASZ – Független Civilek Fehérvárért Egyesület elnökének és tagjainak a színvonalas, karitatív célú bál szervezéséhez. Kimondhatatlan öröm azt látni, hogy templomépítési ügyünket több száz kilométerről is támogatják, és lehetőséget biztosítanak népszerűsíteni kezdeményezésünket”.

Mint előző közleményünkben már beszámoltunk, április 7-én este rendezték a III. Székely Bált Székesfeherváron,a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében. A  Válasz-Független Civilek Fehérvárért Egyesület által megálmodott és életre hívott bál bevételéből három célt támogattak, köztük a bözödújfalusi Összetartozás Templomának felépítését is. A bálban Erdőszentgyörgy is képviseltette magát. Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere mellett, Sükösd Árpád a Bözödújfaluért Egyesület alelnöke is részt vett. A rendezvény keretén belül az egyesület részéről fellépők is színesítették a bál programját, akik bözödi népdalokkal és néptáncokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. A fellépők között Kincses Olga, Tőkés Lóránt, Barabás Hunor néptáncosok, Lőrincz Hortenzia néptáncművész is részt vett, a talpalávalót Dresh Mihály, Liszt Ferenc díjas zeneművész húzta.

Az adománygyűjtés még mindig nem zárult le. A világ számos pontjáról érkeztek támogatások már, az Összetartozás Templomának felépítésének érdekében, de a Bözödújfaluért Egyesület a továbbiakban is várja a segítő szándékú embereket, akik adományaik által visszaadhatják az elárasztott Bözödújfalu szimbólumát, a vízből kimagasló templomot.

 

Erdőszentgyörgy

  1. május 22.