Erdőszentgyörgy

Az összes erdőszentgyörgyi utca aszfaltot kap

Erdőszentgyörgy 21 utcájának leaszfaltozásáról írt ma alá kivitelezési szerződést Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere és Jánosi Barna, a Geiger Transilvania Maros megyei kirendeltségének vezetője. A megállapodás értelmében szeptember elején kezdődnek el a munkálatok.

Az aszfaltozatlan utcák korszerűsítése vízelvezető árkok ásásával, azok kibetonozásával, járda rakással, az utak előkészítésével és megalapozásával kezdődik. Az utolsó munkafázis magának az aszfaltnak a leöntése. Erdőszentgyörgyön összesen 21 olyan mellékutca van, amelyet még nem borít aszfalt réteg. „A munkálatok befejezése után, városunkban egyetlen sáros, kátyús utca sem lesz már” – nyilatkozta Csibi Attila Zoltán polgármester a szerződés-aláírást követően. „Nagyon sokan várják már, hogy az utcájukat aszfalt borítsa, erre most tudtunk megfelelő anyagi alapot teremteni, és a hosszú bürokrácia miatt most értünk el abba a stádiumba, hogy a munkálatok elkezdéséről beszélhessünk.

 

A kisváros polgármestere és a kivitelező vállalat képviselője az érintett utcákba is személyesen kimentek, helyszínen egyeztetve a legfontosabb részleteket a munkálatok zökkenőmentes elvégzése érdekében. Az új beruházás a következő utcákat foglalja magába: Kis, Rózsák, Hársfa, Május 1, Eper, December 1, Tavasz, Iskola, Gólya, Stadion, Keskeny, Templom, Mihai Eminescu, Esthajnalcsillag, Mező, Erdő, Garzonok, Nicolae Bălcescu, Szabadság, Egyesülés, Március 6 utcák.

„21 utca korszerűsítésére írtuk alá a szerződést. Nagy anyagmennyiséget fogunk itt feldolgozni. Beszélek itt 5000 m3 kavicsról, 6 ezer m3 zúzott kőről, 8 ezer tonna aszfaltról” – sorolta Jánosi Barna az Erdőszentgyörgyre szükséges anyagmennyiséget. Az aszfalt réteggel ellátott utcákban összesen 3 ezer négyzetméter járdát helyeznek le, az esővíz elvezetés 3 ezer méter folyókával és 3,2 km betonozott sánccal lesz megoldva, folytatta a Geiger vállalat képviselője.

Jánosi Barna elmondása szerint, a szerződésbe foglaltak alapján, 2021 nyarára lesz leaszfaltozva Erdőszentgyörgy összes utcája, de az időjárási viszonyoktól függően, mielőbb szeretnék befejezni a munkálatot.

 

Erdőszentgyörgy, 2020. augusztus 18.