Erdőszentgyörgy

Felhívás! Hogyan égessük a kerti hulladékot!

A Katasztrófavédelmi Felügyelőség 2019 márciusában kiadott rendelete szerint megengedett a háztartásokból származó száraz ágak, gallyak, kerti hulladékok elégetése, a következők betartása alapján.

Aki el szeretné égetni a száraz ágakat, fel kell keresnie az erdőszentgyörgyi tűzoltóságot vagy a Polgármesteri Hivatalban található helyi rendőrök irodáját, ahol ki kell tölteni egy igénylést. Ebbe bele kell írni, hogy ki, mit és mikor szeretne eltüzelni.

A dokumentum kitöltése után, jóváhagyásra kell benyújtani az Erdőszentgyörgyi Polgármesteri Hivatalban. Amikor a kérelmező kézhez kapja az iktatott, és az említett személyek által jóváhagyott engedélyt, csak akkor gyújthatja meg a száraz ágakat, kerti hulladékot, az engedélyben megjelölt időpontban és helyszínen.

Az elmúlt időszakban sok jelentést kaptunk városunk lakóitól, a kerti tüzelésekkel kapcsolatosan. A törvény értelmében, a Polgármesteri Hivatalba beérkezett jelentéseket, kötelesek vagyunk minden esetben kivizsgálni, reagálnunk kell azokra, ezért tartottuk fontosnak szabályozni ezt a problémát.

A Katasztrófavédelmi Felügyelőség felhívja az érintettek figyelmét rendeletében, hogy nagyon fontos, hogy szakszerűen, a leírtak alapján járjanak el. Tehát csak kerti hulladékot, száraz ágakat égessenek el, és mindig legalább egy, a megkapott engedélyben is név szerint feltüntetett személy felügyelete alatt történjen, hogy megelőzzük az ebből induló tűzeseteket. Tilos háztartási szemetet meggyújtani, valamint kánikula idején és szeles időben szintén tilos tüzet gyújtani! Ha mégis baleset történne, azonnal értesíteni kell 112 segélyhívó számot.

Kérjük a lakósokat, hogy a fent leírtak szerint járjanak el, saját biztonságunk érdekében.

 

Erdőszentgyörgy, 2019. március 29.