Erdőszentgyörgy

Tanulmányi ösztöndíjt határozott meg az Erdőszentgyörgyi Önkormányzat

Kedves diákok, pedagógusok!

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is ösztöndíjban részesülnek az országos, vagy nemzetközi tantárgyversenyen résztvevő, valamint díjjal haza térő tanulók. Erről határozott tegnapi ülésén Erdőszentgyörgy Város önkormányzati testülete. A díjra jogosultak meghatározási folyamatában, némi módosítást eszközöltek. Az eddigiekhez képest, jelentős változást jelent, hogy ezen túl, csak az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceum diákjai kapnak pénzjuttatást kimagasló teljesítményükért. De ennél is nagyobb módosítás, hogy nemcsak a diák részesül jutalomban, hanem a felkészítő pedagógus is megkapja a juttatást. A határozat értelmében, aki országos első díjat szerez 1000 lejt kap, a második helyezés 750 lejt jelent, a harmadik 500 lejt, míg az országos versenyeken való részvételi díjat 300 lejben határozták meg. A nemzetközi megmérettetésen való részvétel első díja 1500 lejt jelent, a második díj 1000 lej, a harmadik 750 lej, míg a nemzetközi szintű részvételt 500 lejjel ismerik el. Ugyanebben a juttatásban részesül a felkészítő pedagógus is.

A városvezetés azért hozta ezeket a változtatásokat, hogy még inkább motiválja a diákokat, és azok felkészítőit a tantárgyversenyeken való részvételre. A díjak átadásának időpontjáról és módjáról a későbbiekben határoznak.

Minden esetben az iskola átiratban értesíti az önkormányzatot az eredményekről, minden év április 10-ig. Arra kérjük, a pedagógusokat, diákokat, szülőket, hogy jelezzék az iskola vezetősége felé elért eredményeiket.

 

Erdőszentgyörgy, 2019. március 29.

 

Tisztelettel,

Csibi Attila Zoltán,

polgármester