Erdőszentgyörgy

Triatlon-Európa-bajnokság Erdőszentgyörgyön

2019. július 7-én, vasárnap kerül megszervezésre a középtávú Multisport Triatlon-Európa-bajnokság Erdőszentgyörgyön. Több mint 25 ország, több száz sportolója méri össze tudását városunkban a sportversenyen.

A verseny napján és az azt megelőző napon Erdőszentgyörgy több utcája is le lesz zárva, hogy megfelelő óvintézkedések mellett, biztonságos körülmények között versenyezhessenek az ideérkezők. 2018-ban ennek a triatlonnak Ibiza adott otthont.

A Román Triatlonszövetség elnöke és Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere többszörös egyeztetés után döntött úgy, hogy Erdőszentgyörgy és a hozzátartozó Bözödújfalusi-tó minden, a verseny megszervezéséhez szükséges feltételt biztosítani tud, így e rangos eseményt kisvárosunkba hozták. Ez a megtiszteltetés számos intézkedést is magával hordoz, hisz szinte Erdőszentgyörgy minden utcája le lesz zárva július 7-én 6 és 20 óra között.

Szombaton (július 6.) már megkezdődik a forgalomkorlátozás, ekkor a Kis-Küküllő hídjától a Nicolae Bălcescu utca lesz lezárva a Malom utca sarkáig és a teljes Malom utca. Vasárnap kiterjesztik az útlezárást, így az említett hídtól Hargita megye határáig, a teljes Bözödújfalusi-tó körüli megyei út zárva lesz. De nem lehet aznap autóval közlekedni a Nicolae Bălcescu, Malom, 22. December, Hosszú, Állomás, Keskeny, Küküllő és Kertek utcákban sem. Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere kiemelte: „a közigazgatásilag Erdőszentgyörgyhöz tartozó Bözöd felé vezető útszakasz is érintett, így autóval majd nem lehet közlekedni, viszont a faluban mentőautó lesz az esetleges vészhelyzet esetére és a tűzoltó autó is készenlétben áll”.

A városban meghatározott útlezárások csak az autókra vonatkoznak, a járdán, gyalog bárki közlekedhet. Csibi Attila Zoltán azt javasolja, hogy aki vasárnap autóval szeretne menni valahová, az hozza ki szombaton a hídon kívüli utcákba, parkolóhelyekre járművét, vagy a Rava utcába, ahonnan Havadtő felé ki lehet majd hajtani. A polgármester arra kér mindenkit, hogy tegye rendbe portáját, pucolja ki a háza előtti sáncot, hogy a város tiszta és rendezett legyen. Az említett utcákban az útszéli parkolás is tilos, hisz az ott hagyott autókat elszállítják. „Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány lakónak fennakadást okoz majd a forgalomkorlátozás, de arra kérek mindenkit, hogy legyen megértő, hisz Erdőszentgyörgy hírét a világ számos országába eljuttatjuk így. Nem gyakran, és nem bárkinek adódik meg a lehetőség, hogy Európa-bajnokságot szervezhessenek településükön. Az esemény színvonalát tükrözi az is, hogy mások mellett, az Eurosport csatorna élőben közvetíti a versenyt ” – fogalmazott a városvezető.

A bajnokság lebonyolításához számos önkéntesre van szükség, akik a versenyzőknek, szervezőknek segítenek majd. Az önkormányzat megadja a lehetőséget minden 18. életévét betöltött személynek, aki bepillantást szeretne nyerni egy ekkora esemény kulisszái mögé, hogy részt vegyen annak lebonyolításában. Így, aki önkénteskedne, jelentkezhet a Polgármesteri Hivatalban.

 

Erdőszentgyörgy, 2019. május 31.