Erdőszentgyörgy

Új óvoda épül Erdőszentgyörgyön

Kivitelezési szerződést írt ma alá Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere és Molnár Áron Gábor, az Azimut Com kivitelező vállalat képviselője. A több mint 2,5 millió lejes beruházást Európai Uniós alapokból fogják finanszírozni, csupán 2 %-os önkormányzati önrésszel. Az aláírt megállapodás értelmében az épület 18 hónap alatt készül el.

A pályázat keretein belül az Iskola utca, 2. szám alatt található (valamikori útügy épülete), 1954-ben épített, 1 szintes, 150 négyzetméter alapterületű, használaton kívül lévő épületet alakítják át, és bővítik ki. Az új óvoda kétszintes lesz, 684 négyzetméter hasznos felülettel, amelyben többek között hat óvodai csoport, étkező, mosdók, tároló helyiségek, irodák, orvosi szoba és elkülönítő szoba is lesz. Az udvaron a biztonsági előírásoknak megfelelő, gumiszőnyeggel borított játszótér is várja a legkisebbeket, ahol körhinta, csúszda, homokozó, hinta és libikóka is lesz.

„Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen ütemben halad az oktatási infrastruktúra fejlesztése Erdőszentgyörgyön. Azt tudni kell, hogy a mai kivitelezési szerződésben szereplő óvoda építésének megkezdését több éves adminisztrációs és engedélyeztetési munka előzte meg, de végül sikerült a végére érni, és ma arról beszélhetünk, hogy teljesen új óvoda épület fog állni városunkban 18 hónap múlva, ahol hat óvodai csoport fér majd el, így minden gyerek modern, kényelmes épületben járhat óvodába – mondta Csibi Attila Zoltán a szerződés-aláírást követően.

Az időjárási viszontagságok függvényében 2022-ben indulhat az új óvoda épületében az oktatás.

 

 

Erdőszentgyörgy, 2020. november 3.