Erdőszentgyörgy

VI. Marosszéki Lófuttatás

Június 23-24-re tervezték be idén a szervezők az Erdőszentgyörgy Pad dombján megrendezésre kerülő Marosszéki Lófuttatást. Három féle futamban nevezhetnek a lovasok: lesz Marosszéki Lófuttatás, huszárfutam, de az angol futam sem marad el. A díjak kimagaslóan kecsegtetőek.

Erdőszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala és a Marosszéki Lófuttatás Egyesület most is közös összefogással látott hozzá az idei verseny megrendezéséhez. A tavalyihoz képset vannak változások, és ez elsősorban a díjakban mutatkozik meg. A Marosszéki Lófuttatás futamának győztese 5000 lejre számíthat, míg a második 3500 lejjel térhet haza. A harmadik díj 2500 lejt jelent. A huszárfutam dobogósa 1500 lejt vihet el, a második hely 800, míg a dobogó harmadik foka 500 lejt jelent a nyerteseknek. Mindkét futamra a benevezés díjtalan. Az angol futam sokak számára kecsegtető, ugyanis az 1500 lejes benevezési díj ellenére a nyertes ló és lovas párost 10 ezer lejjel jutalmazzák a szervezők. Az angol futam először tavaly indult el a Marosszéki Lófuttatáson, de a nagy érdeklődés miatt idén is megrendezésre kerül a csodalovak versenye. Ami az előző évtől eltér, az az, hogy ez alkalommal az angol futam második és harmadik helyezettjét is pénzjutalommal illetik. Az előbbinek 2000, míg a harmadiknak 1000 lej lesz a fizetsége.

Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere szerint „úgy érezzük, évről évre egy magasabb szintet kell meglépnünk, ezzel magasabbra emelve a rendezvényt is. Marosszéken igen háttérbe szorul a lovas kultúra és sportok, a Marosszéki Lófuttatás ezt a hiányt hivatott pótolni, idén hatodik alkalommal. Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült meghívnunk a Magyar Nemzeti Lovas Színházat, akik Pintér Tibor főszereplésével a Honfoglalás című rockoperát adják elő rendezvényünkön”- büszkélkedett az elöljáró.

A lovasok június 15-ig küldhetik el jelentkezésüket a www.marosszekilofuttatas.ro oldalon keresztül, ahol a szabályzatot, verseny menetét is megtalálják. A futamok mellett, számos lovas programmal készülnek a szervezők.

A futamokra benevezők, érdeklődők, vagy lovassportkedvelők minden részletet megtalálnak az esemény facebook oldalán, vagy a www.marosszekilofuttatas.ro oldalon.

Erdőszentgyörgy,

2018. május 8.