Erdőszentgyörgy

Sajtóvisszhang

Erdélyi egészséges városok

Harminc éves fennállását ünnepelte az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége Erdőszentgyörgyön. Az Európai programba idén Szováta városa is csatlakozott, de Erdőszentgyörgy is aktív résztvevő már évek óta. Tovább »

Tennének azért, hogy az emberek egészségesebben éljenek

Az egészséges életmód fontosságáról, az egészséges életkörülmények kialakításáról tartottak kétnapos konferenciát a hétvégén Erdőszentgyörgyön és Szovátán, ahol az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége XXX. Szimpóziumát szervezték meg. Tovább »

Egymás tapasztalatából meríteni

Harmincadik szimpóziumát szervezte meg a hét végén Erdőszentgyörgyön és Szovátán az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége. A szövetség – amelynek Erdőszentgyörgy immár négy éve, Szováta pedig idén vált tagjává – fő célja, hogy az egyes településeken élő emberek életminőségét próbálják javítani. A konferenciák lehetőséget nyújtanak arra, hogy a tagok tapasztalatot cseréljenek, és a helyi prioritásokat alapul véve gyakorlatba ültessenek máshol jól működő példákat. Tovább »

30 ÉVE AZ EGÉSZSÉGÉRT – JUBILEUMI TALÁLKOZÓ

30 éve az egészségért címmel szervezett jubileumi találkozót és konferenciát az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége szeptember 21 és 23. között, amelynek helyszíneiként Szováta és Erdőszentgyörgy városát választották. A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, valamint az eseményen jelen volt Dr. Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, illetve De Blasio Antonio, a szövetség elnöke. Tovább »

Letették az új templom alapkövét Bözödújfaluban

A kommunista falurombolás, de a feltámadás, élni akarás, a remény és kitartás jelképe is lesz az a templom, amelyet a vízbe temetett Bözödújfalu leomlott katolikus hajléka helyén építenek fel. Szombaton elhelyezték az alapkövet, egy év múlva pedig az Összetartozás templomának avatójára várják a falu volt lakóit. Tovább »

Mérföldkő előtt a bözödújfalusiak

Az Összetartozás Templomának alapkőletétele teszi idén még emlékezetesebbé a minden év augusztus első szombatján megszervezett Bözödújfalusi Találkozót. Idén szombaton 11 órától várják az egykori kitelepítetteket, elszármazottakat a tó melletti emlékparkba. Tovább »

Sikeres volt a Marosszéki Lófuttatás

Sár és napsütés, vágták és koncertek, no meg sok-sok érdeklődő – ezzel jellemezhető a szombaton és vasárnap zajlott Marosszéki Lófuttatás hatodik kiírása. Az Erdőszentgyörgy fölötti Padon több ezer ember fordult meg a két nap alatt – részben a lovak, részben az egyéb programok csalogatták ki őket a szabadba. Tovább »

VI. Marosszéki lófuttatás gyermekszemmel

A 2018 június 24-én jelentkező Gyermekműsor tartalma: A Ti mondjátok rovatban a betfalvi óvódások énekelnek, majd a szászrégeni Csuka Szabolcs Róbert egy mesével jelentkezik. Június 23-án és 24-én zajlik Erdőszentgyörgyön a VI. Marosszéki Lófuttatás. A Gyermekműsor mikrofonjával mi is kilátogattunk a rendezvényre. A nyárádmagyarosi általános iskola IV. osztályosai közül többen néptáncra járnak. Velük készült riportunk. Műsorunk második felében várjuk telefonhívásaitokat. A vakáció hasznos eltöltéséről kérdezzük benneteket. Adás alatt hívjátok a 0265-222-022-es telefonszámot. Tovább »