Erdőszentgyörgy

Erdőszentgyörgyi Turisztikai Weboldal

A www.turizmus-erdoszentgyorgy.ro weboldalt azzal a céllal készíttette az erdőszentgyörgyi Ország Turisztikai és Információs Központ, hogy a turisták könnyebben felfedezhessék a környékünk csodálatos tájait, a világháló segítségével.

Rákattintva erre a weboldalra, Erdőszentgyörgy városának és környékének a virtuális világába fognak belépni. Itt számos információt lehet megtalálni a történelmi emlékművekről, mint például a Rhédey kastély és Rhédey család története, a szépséges Rhédey Claudia grófnőről és arról, hogy milyen kapcsolat létezik közte és Nagy Britannia jelenlegi királynője, II. Erzsébet között. Ugyanakkor többet tudhatnak meg a Református Templomról is, ahova temették Rhédey Claudiát és a templom történetéről, amelynek bizonyos része szorosan összefügg a Rhédeyekkel.

Ezenkívül, a weboldal számos információval szolgál 51 több évszázados múltra tekintő templomról, amelyekről készült légi fotókat is megtekinthetik.

A múzeumok és emlékházak sok turistát vonzanak ide. Ilyen például a kőrispataki Szalmakalap Múzeum, amely egyedi Európában, hiszen itt található a világ legnagyobb szalmakalapja. A múzeum udvarán táblák vannak elhelyezve, amelyeken azon települések nevei állnak, ahonnan látogatók érkeztek.

Az üdülési aktivitások megfelelőek arra, hogy a turista új helyeket, történeket és hagyományokat ismerjen meg, városunk pedig számos ilyen lehetőséget nyújt. A weboldalon hasznos információkhoz lehet hozzáférni, ami a gyalogtúrákat, sétalovaglást, biciklitúrákat, sporthorgászatot, repülést vagy vadászatot illeti.

A Bözödújfalusi tónak, amely Maros megye egyetlen gyűjtőtava, különleges turisztikai potenciállal bír, hiszen nagyon sok külföldi látogatót vonz. A tó számos szabadidő eltöltésére alkalmas lehetőséget nyújt. A meleg időszakban, nagyon sok belföldi és külföldi látogat el ide. Ezenkívül, nagyon sok halász itt űzi a hobbiját, úgy magánúton, mint különböző halászversenyek keretén belül.

A vidéken számos hagyomány létezik, mint például a szalmafonás, a szövés, a fafaragás, fazekasság, amelyek olyan háztartási eszközöket szülnek, amelyek főleg a külföldi turisták keresnek. Számos kézműves munkája nemzetközi elismerést kapott, ennek a mesterségnek több, mint 70 éves hagyománya van a környéken, ezért is számos ember ebből keresi a megélhetőségét.