Erdőszentgyörgy

Katasztrófa elhárító alakulat

Kormányrendelet alapján az országban minden önkormányzatnak létre kell hozni katasztrófaelhárító alakulatot, ez Erdőszentgyörgyön is megvalósult, ahol a nap 24 órájában vigyáznak az önkéntes tűzoltók a helyiek épségére. Ez a csoport helyi önkéntesekből és a polgármesteri hivatalnál alkalmazott személyekből áll, akiknek feladata a biztosítani a község katasztrófák elleni védelmét. A Polgármesteri Hivatal alárendelt intézményeként működő katasztrófa elhárító egységnél, állandó szolgálat működik.

A tűzoltó alakulat a tűz elleni harc mellett nagy hangsúlyt fektetnek a település életében való részvételre. Társszervezőként, vagy résztvevőként a város által rendezett eseményeken, tűzoltó találkozókon is hangsúlyosan jelen vannak. A városnapok keretén belül a gyerekek számára tartottak nyílt napot, amely keretén belül fel is ülhettek a tűzoltóautóba, ezáltal is gondoskodva a tűzoltó utánpótlás kineveléséről.

Az erdőszentgyörgyi katasztrófa elhárítási alakulat az alábbi telefonszámokon hívhatók: 0752-309.121 vagy a 112-es segélyhívó számon.