Erdőszentgyörgy

Beosztott települések

Bözöd

Bözöd, Maros megye dél-keleti részén fekszik, Bözöd patak völgyében. A szalmafonásról és népdalairól ismert településen napjainkban is számos hagyományőrző tevékenység folyik. A 318 lelket számláló települést, a szalmafonás mellett, a halomsírok miatt is sok turista keresi fel.

Bözödújfalu

Bözödújfalu, és a tó vizéből kimagasló templomtorony a falurombolás szimbólumává vált, ugyanis a kommunista rendszer kegyetlenségének eredményeként, víz alá került a falu. Napjainkban, a sokak által ismert és látogatott település helyén, a Bözödújfalui tó található. 2018-ban, 17 lakósa van.

Lóc

Bözöd előtt, a tározótól jobbra található tanya. 1992-ben 15 lakósa volt. Sajnos, fennmaradt írásos dokumentum nem őrzi Lóc emlékét. A nyilvántartott lakósok többsége az idő múlásával kiöregedtek, vagy átköltöztek a szomszédos településekre. Napjainkban csak néhányan élnek itt.

Borzond

Lóchoz hasonlóan, Borzont is tanyavilág volt néhány évtizeddel ezelőtt. Erdőszentgyörgytől észak-keletre feküdt, mára már nem maradt egyetlen lakósa sem. Roskadozó házak, elnyúlt szőlőlugasok, elnőtt gyümölcsfák, omladozó kerítések hirdetik a valamikori tanya létezését.