Erdőszentgyörgy

Europe Direct Küküllő

Kérdése van az Európai Unióról? Az Europe Direct segíthet Önnek!

A 2008-ban létrehozott Küküllő (Târnave) nevű Europe Direct Tájékoztató központ része az Európai Unió irodahálózatának (Romániában 31, az Unió területén 500 körüli hasonló iroda működik). Az Európai Bizottság közvetlen támogatásával működő, és képviselete által koordinált irodák feladata a polgárok díjmentes tájékoztatása az EU-val, annak szakpolitikájával kapcsolatos tudnivalókról, válaszolni a felmerülő kérdésekre, tájékoztató jellegű eseményeket szervezni és megadni azon intézmények elérhetőségét, amelyekhez a polgárok segítségért fordulhatnak.

A helyi iroda munkatársai és partnereik több mint száz, különböző, minden korosztályhoz szóló rendezvényt szerveztek, a lehető legtöbb érdeklődési területet átfogva. Több mint százötvenszer tettek közzé tájékoztató anyagot a sajtóban, tizenegy nyomtatott kiadványt jelentettek meg, hét – országosan is meghirdetett – vetélkedőt szerveztek.

Az iroda tájékoztató standjaival jelen volt a környék több jelentős fesztiválján (Segesvár – Proetnica, Erdőszentgyörgy – FIERD, Marosvásárhely – Félsziget).

Az érdeklődök az www.europedirecttarnave.ro elektronikus postacímen, vagy személyesen, a Rhédey kastélyban található irodában intézhetnek kérdéseket, fogalmazhatnak meg észrevételeket, javaslatokat.

Elérhetőségek:

székhely: Rhédey kastély
Tel.: +40 265 578 707
www.europedirecttarnave.ro
www.facebook.com/EuropeDirectTarnave
e-mail: edirect_tarnave@yahoo.com