Erdőszentgyörgy

Kis-Küküllő Sportegyesület

Az egyesület célja a sportolás népszerűsítése és a folytonosság biztosítása, azoknak a már több éve sportoló ifjúsági csapatoknak, amelyek kinőtték a korosztályukat és ez által megszakadt városunkban a további sportolási tevékenységük.

Jelenleg két, bajnokságban szereplő csapata van a városnak. Az első egy nagypályás focicsapat. A helyi és környékbeli fiatalokból álló csapattagok számára 2014 augusztusában kezdődtek meg az edzések az önkormányzat és külső támogatók segítségével. Az újonnan alakult csapat az V. ligába nevezett be. A szeptember elején indult bajnokságon sikerült megvalósítaniuk a kitűzött célt, a tisztes helytállást, ugyanis a középmezőnyben végeztek. A következő évben egy osztállyal feljebb játszottak, a IV. ligában. A csapatok felkészülésével egy időben az egyesület felújította az öltözőket, hogy civilizált átöltözési és tisztálkodási körülményeket biztosítson a sportolók számára.

2014. szeptemberének végére, elkészült egy műfüves sportpálya is. E hiányosság pótlásának szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számadat, hogy az átadás utáni első hónapban több mint 400 sportkedvelő használta a létesítményt. Megvalósításaink közé sorolhatjuk továbbá a nagypálya lelátójának felújítását, és a pályát körülvevő kerítés kijavítását is. A jövőben, szeretnénk egy korszerű sportcsarnokot építeni, ahol felélesztjük hagyományainkat a fényes múlttal rendelkező kézilabda terén, illetve újraindítjuk a kosárlabda oktatást is. A közeljövőben újraindítjuk a szintén figyelemre méltó hagyományokkal rendelkező asztalitenisz oktatását is településünkön.

2017 őszétől U13, illetve U17 korosztályos csapatok léteznek Erdőszentgyörgyön. A Kis Küküllő alsó- és felső mentéről vonza be a sportegyesület a körülbelül 90 foci imádó gyereket. Emellett van egy U11-es csapat is, amelyek egyelőre nincs bajnokságba íratva. Az egyesület tervei szerint, szeretnének egyre több gyereket bevonni, ezáltal gondoskodva a csapatok utánpótlásáról is, ugyanakkor a felnött csapat visszaállítása is céljaik között szerepel.

Elnök: Keresztes Mihály
Alelnök: Suciu Valentin
Elérhetőség: levi_szasz@yahoo.com