Erdőszentgyörgy

Tigers Taekwondo Sportklub

Barabás Lajos József, két danos mester 2012 márciusában tartotta az első, hivatalos taekwondo edzést az erdőszentgyörgyi iskola sporttermében a küzdősportok iránt érdeklődőknek.

Az azóta eltelt négy év alatt, oktatójuk segítségével a gyermekek közel kerültek az elsőre nagyon távolinak tűnő világhoz. Azóta lassan, precízen megtanulták e sport fortélyait, elsajátították apró, részletes technikáit. Közben felismerték, hogy ez nem csak sport, hanem életmód is, amely életük fontos részévé válik.

Az akkor létrejött csapat tagjai ma is, heti két alkalommal, érdeklődve, szorgalmasan vesznek részt az edzéseken. Az addig egymást csak távolról ismerő gyerekek és a számukra ismeretlen oktató időközben megismerték egymást, összebarátkoztak, egy nagy családdá lettek, ahol közösen ünneplik a születésnapokat, együtt örvendenek a tanulmányi sikereknek, felejthetetlen kirándulásokat és edzőtábort szerveznek, együtt korcsolyáznak, és közösen várják a Mikulást is.

A 2015. március 8-án, Erdőszentgyörgyön első alkalommal megszervezett, Tigers kupa nevű küzdés- és formagyakorlat verseny lehetőséget biztosított a csapat tagjainak, hogy kipróbálhassák magukat, felmérhessék tudásukat. A hároméves munka érett gyümölcseként a kis tigrisek a 13 csapat között zajló versenyen első helyezést értek el és megszerezték a vele együtt járó, legnagyobb kupát. Az elmúlt években számtalan körzeti, országos és nemzetközi versenyről tértek haza kupákkal, érmekkel, kimagasló eredményekkel.

A 30 lelkes gyerekből álló – további érdeklődők előtt is nyitott – csapat tagjai oktatójukkal együtt hálásak a szülőknek, az iskola- és városvezetőknek, hogy fáradhatatlan támogatásuknak köszönhetően, minden kedden és csütörtökön együtt lehetnek, egészségesebben élnek, és olyan élményekkel gazdagodnak, amit csak e csapatban való tartozás által élhetnek meg.